Handlevogn 0
Handlevogn 0
 

Har dere ungdom som sliter?

Wildscape er et vekstprogram som kan være et godt alternativ, eller supplement, til standard poliklinisk behandling i spesialisthelsetjenesten og institusjonalisering.

 
 
 
 
Toppbilde_familie_offentlig.jpg
 

Villmarksterapi er et medisinfritt tiltak og behandling som får ungdom tilbake på skole, i jobb og aktivitet. Det gir bedre psykisk helse og styrker samholdet i familien

 

Wildscape jobber med å hjelpe ungdom og unge i alderen 12 – 26 år som av ulike årsaker står fast i livet og som ønsker å få det bedre.

“Velferdssamfunnet møter utfordringer som offentlig sektor ikke kan løse alene. Derfor må vi bruke ressursene i samfunnet bedre, på tvers av tradisjonelle skiller.
regjeringen.no – «Veier til samarbeid»

Vi har god erfaring med å samarbeide med offentlige aktører. Ulike vanskeligheter krever ulike metoder.

Vårt villmarksterapiprogram:

  • Nesten 15 års erfaring med å hjelpe ungdom der andre tiltak ikke har hatt nevneverdig effekt

  • Effektivt virkemiddel for å forhindre institusjonsplassering

  • Svært effektivt mot skolevegring

  • Kan være et supplement til andre tiltak/behandling, men erfaringer viser at programmet i seg selv er nok

  • Skaper trygge relasjoner

  • 8 av 10 som har vært med i programmet har fått det bedre

 

Samarbeidspartnere

Vi har hatt gode samarbeid med barnevern, BUP, skoler og kommuner i hele landet.

20180521_220337.jpg

Ser du behov for våre tjenester for noen du jobber med? 

Ring oss på 48 03 90 00 eller send en melding.

 
 
 

En effektiv endringsprosess

På ni intense dager i naturen startes mange positive og effektive endringsprosesser samtidig. Det kan skape store forandringer og ny retning – noe resultatene viser.

 

Langt borte fra der problemene oppstod og opprettholdes, utfordrer vi de unge på en hensynsfull måte. Gruppedynamikk, andre i samme situasjon og trent personale som lærer de unge nye måter å håndtere sine emosjonelle problemer på, er med å skape varig endring. Grundig kartlegging i forkant for å finne ut eksakt hva de unge sliter med før programmet, er en av hemmelighetene bak effekten.

I tillegg til å bygge og styrke egen identitet hos ungdom, har vi som mål å skape meningsfulle opplevelser sammen med andre på turen – som ungdommene husker livet ut.

Det oppleves meningsfullt å være ute ved et bål og se på stjernehimmelen samtidig som man snakker om det som er vanskelig.

 
Vilgesvarre-13.jpg
 
 

Hvem passer programmet for?

Wildscape-programmet er tilpasset ungdom fra 12 til 26 år med ulike vansker for å mestre utfordringer i livet. Dette er ungdommer ulike offentlige instanser ofte sitter med ansvaret for.

Under 18 år

  • Vist seg effektivt for mange ulike problemstillinger – både når det gjelder psykisk helse og funksjonsnivå

  • Skolevegring – isolasjon (av ulike årsaker)

  • Ungdom som sliter på skolen

  • Familiekonflikter

Over 18 år

  • Unge med lavt aktivitetsnivå/funksjonsnivå, ofte på grunn av langvarig isolasjon

  • Erfaring og resultat med unge mennesker som av ulike grunner er i utenforskap

  • Alvorlige og sammensatte psykiske lidelser, men der villmarksterapi-program kan ha effekt

  • Unge med behov for spesielle tilpasninger/opplegg

 
Ga-7.jpg
 
 

Wildscape-programmet har 3 faser

 

1. Motivasjon: Vi har alltid kartleggings- og motivasjonssamtaler med ungdommene som skal være med oss på tur og deres foresatte. Vi har også dialog med saksbehandler om mål og strategi. Sammen med deltakeren inngår ansvarlig villmarksterapeut en endringskontrakt.

2. 9 dager i naturen: Fysisk aktivitet, samtaleterapi, villmark, mestring og meningsfulle opplevelser. Å være i naturen i lag i 9 dager gir ungdommene og terapeutene tid og rom for de gode endringssamtalene. Det kan skje rundt et bål, mens man padler kano eller går på ski eller når man lager mat sammen. Naturen skaper et rom for de gode terapeutiske samtalene.

Naturen er uforutsigbar og ungdommen må lære seg å takle uskkerhet og at ikke alt kan kontrolleres – den erfaringen kan de overføre til livet.

Første del av turen har vi fokus på fortida: Hvorfor ungdommene har det som de har det. Andre del jobber vi med framtiden: Retning, veien videre og planer. Ungdommene lærer å regulere følelser, og har hele veien støtte fra erfarne terapeuter. Siste dag på tur forbereder vi deltakerne på hva som skal skje når de kommer hjem.

På tur har ansvarlig villmarksterapeut og assisterende terapeut alltid støtte av en psykolog.

3. Oppfølging: Vi anbefaler 6 måneder individuell oppfølging i etterkant av ekspedisjonen. Det er avgjørende for effekten at oppgaver og endringsplanen vi har blitt enige med ungdommene om blir fulgt opp. Omsorgspersoner har også behov for veiledning.

Oppfølgingen står normalt ansvarlig villmarksterapeut for i samarbeid med en av våre psykologer. Uansett hvem som tar ansvaret for oppfølgingen, sørger vi i Wildscape for veiledning og informasjonsoverføring til saksbehandler eller andre i hjelpeapparatet.

 

Kunnskapen om villmarksterapi vokser

Vi trenger mennesker med kunnskap om endringsprosesser i naturen.

I løpet av 2020 har et team bestående av erfarne villmarksterapeuter og psykologspesialister utviklet en egen utdanning i villmarksterapi og Wildscape-metoden. Over 30 mennesker med ulik faglig bakgrunn er i gang med å gjennomføre kursprogrammet.

 
 
LG-5.jpg

Ser du behov for våre tjenester for noen du jobber med? 

Ring oss på 48 03 90 00 eller send en melding.