Veiledningsgrupper i villmarksterapi og psykologi
Jobber du med å hjelpe mennesker å få det bedre? Veiledningsgrupper i villmarksterapi passer for deg som vil utvikle deg til å bli en bedre hjelper, med villmarka som verktøy.
Villmarksterapeut Espen Holmgren og psykolog Andreas Nordstrand deler både praktisk og teoretisk kunnskap i veiledningsgruppene. De setter søkelyset på hvordan du kan bruke naturen som en arena for vekst. Dette betyr at du har mulighet til å dra nytte av deres unike kompetanse og erfaring med bruk av villmarksterapi for å hjelpe mennesker på veien til et bedre liv gjennom personlig vekst og positive livsendringer.
Veiledningsgruppene består av fire samlinger som du kan ta som et ettårig utdanningsløp i villmarksterapi. Du kan også plukke enkeltsamlinger. Programmet er unikt i landet og støttet av Forskningsrådet.
Du får grunnleggende opplæring i:
Hvordan du møter folk som har det tøft
Hvordan du kan forstå de utfordringene en person sliter med
Hvordan du selv ikke kommer i veien for endringsrettede samtaler
Forskjellen på rådgivning og terapi
Lær hvilke forutsetninger du trenger for effektivt terapeutisk arbeid
Hvordan skaffe deg «licence to help»
Forskjellige typer psykologisk terapi
Hvordan få til en god terapeutisk samtale
Om veilederne
Espen Holmgren er grunnlegger av Wildscape-metoden, og har drevet fulltid med å hjelpe unge mennesker gjennom strukturerte villmarksterapi-programmer siden 2008. Nærmere 600 døgn med klienter i villmarka og tusenvis av samtaler med foreldre og nøkkelpersoner rundt ungdommer, har gitt et Espen et omfattende erfaringsgrunnlag for denne typen arbeid.
Andreas Nordstrand har jobbet som psykolog siden 2008, og har bred erfaring som behandler opp mot en rekke pasientgrupper. Andreas har doktorgrad innen traumefeltet, og har forsket på personlig vekst og utvikling etter traumatiske opplevelser. For Wildscape-programmet har Andreas vært faglig ansvarlig siden 2010. Han jobber også med klinisk veiledning av psykologistudenter på NTNU.
Både Espen og Andreas har lang fartstid fra Forsvaret.
Ettårig utdanningsløp i villmarksterapi eller enkeltsamlinger
Veiledningsgruppene kan tas som et gjennomgående og ettårig utdanningsløp i villmarkstarepi, eller som enkeltsamlinger. Deltar du på alle samlingene, er målet at du skal føle deg klar for rollen som villmarksterapeut. For deg som er helsefaglig utdannet, men ønsker å lære elementer ved villmarksterapi for bruk i egen praksis, kan du kjøpe tilgang til enkeltsamlinger i utdanningsløpet.
Gjennom fire samlinger får du grunnleggende innføring i 6-trinnsmodellen for personlig vekst og endring gjennom villmarksterapi. Du vil få veiledning på egne case, delta på ferdighetsbyggende gruppeoppgaver, praktisk læring av villmarksferdigheter og undervisning i motivasjonsteknikker for å mobilisere en indre «drive» hos mennesker med livsutfordringer til bruk av natur og aktivitet som vekst- og mestrings arena.
Noen av samlingene legger opp til at du må ha egne klienter, altså ungdommer, voksne eller familier du jobber med. Om du ikke driver denne typen virksomhet fra før, kan vi bistå med veiledning i å etablere en egen hjelpepraksis. Det er også mulig å delta på de delene av utdanningsløpet som ikke baserer seg på egen hjelpepraksis.
Faglig utvikling for deg som hjelper
Denne type veiledning er normalt forbeholdt et folk med klinisk helsefaglig utdanning. Vi mener at mange som i dag bruker naturen som hjelpearena, fortjener mulighet for faglig utvikling som hjelper! Vi har derfor valgt å gjøre erfaringen vi sitter med fra villmarksterapi-programmer tilgjengelig for et bredt spekter av personer med ambisjon om å hjelpe folk med naturen som verktøy. Sammen kan vi hjelpe enda flere mennesker med å få det bedre.
Gjennom veiledningsgruppene får du en helt spesiell mulighet til å starte din egen karriere som villmarksterapeut, eller til å utvikle deg til å bli en bedre fagperson og hjelper – med naturen som arena.
Samlingene
Totalt er det fire samlinger som du kan ta som et ettårig utdanningsløp i villmarksterapi. Du kan også plukke enkeltsamlinger som vil bidra til å utvikle deg som hjelper.
Samling 1: Basisen
Dag 1: Systemforståelse, motivasjonsarbeid og case med Espen.
Dybdegjennomgang av sekstrinns-modellen.
Dag 2: Grunnleggende innføring i terapi med Andreas
Samling 2: Motivering og klinisk veiledning del 1
Dag 1 og 2: Gruppeveiledning på klienter du prøver å hjelpe og få i gang
Samling 3: Motivering og klinisk veiledning del 2
Dag 1: Motivasjonsarbeid og case med Espen
Dag 2: Gruppeveiledning fortsetter med Andreas
Samling 4: Wildscape Essentials – villmarksterapi i praksis
Dag 1 og 2: Fysisk samling med avslutning av egne case og gruppecase. Vi fyrer bål, padler og du tar våtkort for kano/kajakk (om du ikke har dette fra før). Reise og overnatting i eget telt dekker du selv med mindre vi har andre fasiliteter tilgjengelig.
Tar du hele pakken kan du bli tatt opp i trainee-programmet vårt der du får fortsette å utvikle deg som terapeut igjennom praksis i villmarksterapi-programmene våre. Du vil også få diplom og kompendium.
Pris for veiledningsgrupper og påmelding
Alle fire samlinger: 64 000,-
Pris for enkeltsamlinger: 20 000,-
Vil du melde deg på, eller vil du vite mer?
Send en e-post til Espen: espen@wildscape.no
Veiledningsgruppene gir ikke rett til studielån i Statens Lånekasse.